Vaniļas cepumi ar medu

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Sviestu ieliek bļodā, pievieno medu un olas. Ar rokas miksera putojamo slotiņu sakuļ gaisīgā masā.
2. Vaniļas pākstis gareniski atver, ar nazi izkasa sēkliņas un piemaisa sakultajām sviestam.
3. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
4. Samaisa miltus kopā ar cepamo pulveri un pakāpeniski pa daļām iestrādā sakultajā sviestā.
5. Ieziež ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru plāti.
6. Ar tējkaroti ņem no mīklas nelielas piciņas un liek uz plāts.
7. Cepumus cep cepeškrāsnī ( 180 grādos temperatūras) apmēram 10 minūtes zeltaini brūnus.
8. P.S. No pākstīm izkaisīto sēkliņu vietā varat izmantot arī 2 paciņas vaniļas cukura vai 3 tējk. kanēļa pulvera, piemaisot to cepumu mīklai.
9. Labu apetīti!
Uz augšu