Makaroni ar spinātiem un tomātu mērci

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 300 g makaronu
  • 450 g svaigu spinātu
  • 200 g trekna svaiga siera
  • 1 kārba konservētu tomātu (neto svars 400 g)
  • 2 sīpoli
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 1 saišķītis bazilika
  • 3 ēd. k. rīvēta parmezāna siera
  • 1 cukīnī
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 2 daiviņas ķiploku
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana

45 min.
  1. Sīpolus nomizo un smalki sakapā.
  2. Sakarsē olīveļļu, sautē tajā pusi no sīpoliem.
  3. Pieliek klāt tomātus ar visu sulu un tad tomātus saspaida.
  4. Garšai pievieno sāli, piparus un oregano.
  5. Traukā bez vāka lēni vāra apmēram 10 minūtes.
  6. Spinātus notīra un pārlasa.
  7. Cukini nomazgā, notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves.
  8. Mazu brīdi blanšē vārošā ūdenī, gan cukīnī, gan spinātus, pēc tam pārliek sietā, noskalo ar aukstu ūdeni un notecinā.
  9. Lai mērce nepaliktu ūdeņaina, spinātus kopā ar cukini notecinā, labi nospiež virtuves dvielī, ja vajadzīgs, nosusinā vēl arī papīra virtuves dvielī.
  10. Izkausē sviestu un pasautē 5 minūtes tajā atlikušos sīpolus. Piespiež klāt ķiplokus.
  11. Makaronus novāra kā rādīts uz iepakojuma, kam pievienots sāls.
  12. Kad spināti un cukini labi nospiesti, smalki sakapā un piemaisa klāt pie sīpoliem.
  13. Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  14. Piemaisa klāt svaigo sieru. Nomazgā baziliku, lapiņas sagriež strēmelītēs un iecilā.
  15. Makaronus nokāš un notecina.
  16. Iecilā tajos sagatavotos spinātus.
  17. Pārlej pāri tomātu mērci, pārkaisat ar parmezāna sieru...
  18. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Aija 2014. gada 4. maijs 13:55
Ļoti garšīga maltīte, tikai es vēl pievienoju nātres. Un man šķita, ja klāt ir zaļie salāti, tad nemaz tā tomātu mērce neprasījās, jo makaroniem ar spinātiem jau vien ir vienreizēja garša, bet tomātu mērce to nomāc. Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni