3. Pieliek klāt tomātus ar visu sulu un tad tomātus saspaida.
4. Garšai pievieno sāli, piparus un oregano.
5. Traukā bez vāka lēni vāra apmēram 10 minūtes.
6. Spinātus notīra un pārlasa.
7. Cukini nomazgā, notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves.
8. Mazu brīdi blanšē vārošā ūdenī, gan cukīnī, gan spinātus, pēc tam pārliek sietā, noskalo ar aukstu ūdeni un notecinā.
9. Lai mērce nepaliktu ūdeņaina, spinātus kopā ar cukini notecinā, labi nospiež virtuves dvielī, ja vajadzīgs, nosusinā vēl arī papīra virtuves dvielī.
10. Izkausē sviestu un pasautē 5 minūtes tajā atlikušos sīpolus. Piespiež klāt ķiplokus.
11. Makaronus novāra kā rādīts uz iepakojuma, kam pievienots sāls.
12. Kad spināti un cukini labi nospiesti, smalki sakapā un piemaisa klāt pie sīpoliem.
13. Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.