Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar spinātiem un tomātu mērci

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Sīpolus nomizo un smalki sakapā.
2. Sakarsē olīveļļu, sautē tajā pusi no sīpoliem.
3. Pieliek klāt tomātus ar visu sulu un tad tomātus saspaida.
4. Garšai pievieno sāli, piparus un oregano.
5. Traukā bez vāka lēni vāra apmēram 10 minūtes.
6. Spinātus notīra un pārlasa.
7. Cukini nomazgā, notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves.
8. Mazu brīdi blanšē vārošā ūdenī, gan cukīnī, gan spinātus, pēc tam pārliek sietā, noskalo ar aukstu ūdeni un notecinā.
9. Lai mērce nepaliktu ūdeņaina, spinātus kopā ar cukini notecinā, labi nospiež virtuves dvielī, ja vajadzīgs, nosusinā vēl arī papīra virtuves dvielī.
10. Izkausē sviestu un pasautē 5 minūtes tajā atlikušos sīpolus. Piespiež klāt ķiplokus.
11. Makaronus novāra kā rādīts uz iepakojuma, kam pievienots sāls.
12. Kad spināti un cukini labi nospiesti, smalki sakapā un piemaisa klāt pie sīpoliem.
13. Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
14. Piemaisa klāt svaigo sieru. Nomazgā baziliku, lapiņas sagriež strēmelītēs un iecilā.
15. Makaronus nokāš un notecina.
16. Iecilā tajos sagatavotos spinātus.
17. Pārlej pāri tomātu mērci, pārkaisat ar parmezāna sieru...
18. Labu apetīti!
Uz augšu