Kotletes ar ķirbi

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltā gaļa (pēc izvēles)
  • 1 kg ķirbis
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • Sāls
  • Pipari
  • Karijs
  • 200 g milti
  • 4 gab. olas

Pagatavošana

30 min.
  1. Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves
  2. Sīpolus smalki sagriež
  3. Ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves vai saspiež ar ķiplokspiedi.
  4. Pievieno malto gaļu miltus un olas.
  5. Sāls, pipari un karijs pēc izjūtām.
  6. To visu kārtīgi sajauc, veido kotletes un liek uz pannas, lai cepas!
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Ciklops 2016. gada 18. septembris 18:07
Es maltās gaļas vietā izvēlējos liellopu malto gaļu. Tās "sausums" apvienojumā ar ķirbīša mīkstumu un "sulīgumu" manuprāt bija ideāls tandēms. Ķirbīti rīvēju uz vidējas rīves. Miltus piebēru tikai mazlietiņ - kādas 2 karotes. Olas arī olas iesitu tikai 2 - kotletes labi turējās kopā arī tāpat. Kariju manuprāt pat nevajadzēja - vajadzēja vairāk piebērt parastos maltos piparus. Cepu cepeškrāsnī 200 grādos līdz gatavībai. Rezultāts priecēja acis. Tā kā esmu gaļ-mīlis - man ķirbīša specifiskā piegarša mazliet traucēja - nosita baudījumu. Krēmzupās un pildītā ķirbītī man ķirbis garšo, bet te kaut kas nebija - bet tās ir manas garšas kārpiņas kurām kaut kā pietrūka. Šo recepti vēlreiz kaut kad atkārtošu - pievienošu mazliet klāt rīvētu ingveru pikantumam , varbūt pat mazliet sieru un cepeškrāsnī pannā pielikšu klāt pāris rozmarīna zariņus.
Santa 2014. gada 23. oktobris 20:25
ļoti gardi sanāca :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni