Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bulciņas ar saulespuķu sēkliņām

2013. gada 7. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Mīkla:
2. Uzsildītā pienā izšķīdina sāli, cukuru un raugu.
3. Pievieno izkausētu taukvielu.
4. Ber klāt miltus (vislabāk- sijājot ar sietiņu). Vispirms jauc ar karoti, tad mīca ar roku, pa daļām lejot klāt augu eļļu. Pareizās proporcijās iejaukta, šī mīkla absolūti nelīp pie rokām. (Dažreiz milti nav pietiekami briedīgi, tāpēc ir jāber vairāk, un šādā gadījumā jāpievieno lieka karote eļļas.)
5. Sagatavoto mīklu neraudzē, bet ievieto uz pusstundu ledusskapī vai vēsumā. Pēc izturēšanas vēsumā mīkla gatava cepšanai.
6. Pēc iespējas plānāk izrullē mīklu (Kā redziet mīklai nevajag miltus un tā ļoti labi rullējas)
Foto: Receptes.lv
7. Uzsmērē sakulto olu. Plānu kārtu var nepūlēties likt.
Foto: Receptes.lv
8. Jāuzkaisa grauzdētas saules puķu sēkliņas.
Foto: Receptes.lv
9. Pārkaisa ar vaniļas cukuru (apm 10 g)
Foto: Receptes.lv
10. Pārkaisa ar cukuru. Tā, lai ola uzsūc.
Foto: Receptes.lv
11. Sarullē.
Foto: Receptes.lv
12. Sagriež apmēram pa 2 cm.
Foto: Receptes.lv
13. Kārto uz plātes uzceļot mazliet uz augšu vidiņu.
Foto: Receptes.lv
14. Pēc apm 20 min. 180 grādos bulciņas izskatīsies šādi.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu