Sākums > Receptes > Deserti

Krējuma, siera, valriekstu kūka - sniegpārsliņa

2013. gada 1. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Valriekstus un cepumus sablenderējam drupačās.
2. Izkausējam sviestu un iemaisam cepumu,riekstu drupačās.
3. Cepamtarukā ieklājam cepamo papīru un kārtojam pamatni.Liekam cepties cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm līdz pamatne sausa.
4. Lūk,jau izcepta.Var arī necept.Cepšana pamatni padara drupenu,tā nav tik cieta.
5. Kamēr dziest pamatne:
6. Skābo krējumu putojam līdz tas kļūst krēmīgs,gaisīgs un palielinās apjomā.
7. Pievienojam iebiezināto pienu un vaniļas cukuru.Saputojam.Nogaršojam vai pietiekami salds,ja par maz pievienojam cukuru.
8. No želatīna pilnās paciņas atliekam 2 tēj.k.
9. Pārējo želatīnu ieberam aukstā pienā (200ml),izmaisam.Ļaujam 5 minūtes uzbriest.
10. Tad sildam viegli siltu un izmaisam līdz želatīns pilnībā izšķīdis,ka nav neviena graudiņa.
11. Šo pienu ar želatīnu ieputojam krējuma massā.
12. Lejam uz cepumu pamatnes,kas jau atdzisusi.
13. Gatavojam otro kārtu ar avenēm.
14. Sākotnējā doma bija desertu dekorēt ar veselām avenēm,bet tā kā iegādājos salētas un izrādījās,ka paciņā jau aveņu biezputra,tad gatavoju otro kārtu šādi:
15. Saldo krējumu saputojam ar 3 ēd.k cukura līdz izveidojas putukrējums.Pievienojam svaigo sieru un vēl visu saputojam.
16. Avenes sablenderēju un izlaidu caur sietiņu,lai atbrīvotos no kauliņiem.Pāris karotes blenderētās avenes ap 50ml atliku dekorēšanai un pārējo ieputoju putukrējumā.
17. Atlikušajos 50ml piena iemaisīju 1,5 tēj.k želatīnu un uzbriedināju kā iepriekšs.Aveņu massā pievienojam pienu ar izšķīduso želatīnu saputojam,lejam uz deserta pirmās kārtas.
18. Palikušajā 50ml aveņu biezenī pievienoju 1 ēd.k ūdeni un palikusšo želatīnu 0,5 tēj.k.Uzbriedinam,uzsildam,izmaisam.
19. Lejam ar karoti šo aveņu želeju uz deserta,vienkārši izlaistam.Tad ar kociņu velkam pāri visam desertam uz visām pusēm līdz veidojas ornaments.
20. Pāris avenes,kas nebija biezputrā uzliku uz deserta.Liekam aukstuma uz 2 stundām.
21. Ļoti gards,kaut arī diezgan trekns.
22. Visiem un vienmēr garšo.
23. Maigs,gaisīgs un ne pārāk salds.
Uz augšu