Sākums > Receptes > Salāti

Salātiņi "kraukšķis"

2012. gada 30. decembris
Foto: Aivars Gils
Pagatavošana
20 min
1. Rupjmaizi sagriež apmēram 1x1x1 cm lielos kubiciņos un liek uz pannas grauzdēties (var arī apgrauzdēt cepeškrāsnī grilla režīmā).
Foto: Aivars Gils
2. Maizi grauzdējot ik pa laikam apmaisa.
Foto: Aivars Gils
3. Kad maizīte apcepusies, to atdzesē.
4. Pa to laiku sagriež sieru un šķiņķi nedaudz mazākos gabaliņos (apmēram 0.7x0.7x0.7 cm kubiņos) nekā maize.
Foto: Aivars Gils
5. Piespiež klāt nomizotu ķiploku daiviņu.
Foto: Aivars Gils
6. Pieber kukurūzu.
Foto: Aivars Gils
7. Beidzot pievieno arī atdzisušu, apgrauzdēto rupjmaizi.
Foto: Aivars Gils
8. Pievieno majonēzi un samaisa visas sastāvdaļas.
Foto: Aivars Gils
9. Pasniedz uzreiz vai īsi pēc samaisīšanas ar majonēzi.
10. Ja salāti stāvēs ilgāk, tad maizē sasūksies majonēze un maize kļūs mīksta, līdz ar to zaudēs savu kraukšķīgumu.
11. Labu apetīti!
Uz augšu