Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra ribas jogurta marināde (kūpinatas ruma mucu skaidās)

2012. gada 30. decembris
Foto: PantherMedia/ScanPix
Pagatavošana
420 min
1. Ar nazi uztaisa vieglus apt. 2mm ribu kaulam paralelus iegrizumus no iekspuses starp ribam visa to garuma pilniba neatdalot tas.
2. Atseviska blodina samaisa cukuru, sali, siki sagrieztu rozmarinu un papriku. Visu maisijumu samica kopa ar sviestu
3. Ribas kartigi ierive ar maisijumu un atstaj uz trijam stundam ievilkties.
4. Pec tam ribas aplej (nemaisaot, nemicot) ar jogurtu un atstaj vel uz aptuveni trijam stundam istabas temperatura.
5. Grillesana:
6. Liekam visu uz grilla merana temperatura un grillejam kamer gatavs. Par cik marinets ir jogurta, esiet ljoti uzmanigi, lai ribinjas parak neapdegtu.
7. Atcerieties, ka jus negatavojiet steiku, kuru lai neizzavetu "laba gatavosanas prakse" lauj apgriezt velams ne vairak un ne mazak ka 3 reizes (av rev av, neskaitot sealing, ja to dara). Jogurta un sviesta maisijums saglabas ribas suligas ne vien grillesanas, bet ari kupinasanas laika.
8. Kupinasana NAV obligata - ribinjas garsos lieliski ari bez tas. Tomer, ja jums ir iespeja iegatadies ruma mucu skaidas, gatavas ribas var vel minutes 15-20 pakupinat.
9. So edienu pirmo reizi redzeju ka gatavo DAfrikas vestnieks Azerbaidzana. Garso vienkarsi fantastiski.
Uz augšu