Jēra ribas jogurta marināde (kūpinatas ruma mucu skaidās)

4 1
Jēra ribas jogurta marināde (kūpinatas ruma mucu skaidās)
Foto: PantherMedia/ScanPix
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 2 kg jera ribas
  • 1 l grieku jogurts bez piedevam
  • 3 tejkarotes bruna cukura
  • 1 tejkarote sals
  • Neliela bukete svaiga rozmarina
  • 1 tejkarote paprikas pulvera
  • 70 g sviests
  • Opcija kupinasanai
  • Ozolkoka ruma mucu skaidas "Rumwood sawdust"

Pagatavošana

420 min.
  1. Ar nazi uztaisa vieglus apt. 2mm ribu kaulam paralelus iegrizumus no iekspuses starp ribam visa to garuma pilniba neatdalot tas.
  2. Atseviska blodina samaisa cukuru, sali, siki sagrieztu rozmarinu un papriku. Visu maisijumu samica kopa ar sviestu
  3. Ribas kartigi ierive ar maisijumu un atstaj uz trijam stundam ievilkties.
  4. Pec tam ribas aplej (nemaisaot, nemicot) ar jogurtu un atstaj vel uz aptuveni trijam stundam istabas temperatura.
  5. Grillesana:
  6. Liekam visu uz grilla merana temperatura un grillejam kamer gatavs. Par cik marinets ir jogurta, esiet ljoti uzmanigi, lai ribinjas parak neapdegtu.
  7. Atcerieties, ka jus negatavojiet steiku, kuru lai neizzavetu "laba gatavosanas prakse" lauj apgriezt velams ne vairak un ne mazak ka 3 reizes (av rev av, neskaitot sealing, ja to dara). Jogurta un sviesta maisijums saglabas ribas suligas ne vien grillesanas, bet ari kupinasanas laika.
  8. Kupinasana NAV obligata - ribinjas garsos lieliski ari bez tas. Tomer, ja jums ir iespeja iegatadies ruma mucu skaidas, gatavas ribas var vel minutes 15-20 pakupinat.
  9. So edienu pirmo reizi redzeju ka gatavo DAfrikas vestnieks Azerbaidzana. Garso vienkarsi fantastiski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni