Ceptas plūmes ar marcipānu un portvīnu

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 12 gab. lielas plūmes
  • 300 g marcipāna masa
  • 4 gab. vaniļas pākstis
  • Nedaudz sviests
  • 130 g portvīns

Pagatavošana

40 min.
  1. Plūmēm ar nazi izņem kauliņus.
  2. Marcipāna masu saveļ divpadsmit līdzīga lieluma bumbiņās, katru iespiež plūmes viducī.
  3. Katru vaniļas pāksti pārgriež gareniski, tad trīs daļās. Katru iesprauž marcipānā.
  4. Plūmes kārto ar sviestu viegli ietaukotā cepamajā traukā un ielej tajā portvīnu.
  5. Cep krāsnī 190 grādu temperatūrā apmēram piecpadsmit minūtes, līdz plūmes ir mīkstas.
  6. Pasniedz siltas.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas