Cepetis kartupeļos

2012. gada 29. decembris
Foto: Līga
Pagatavošana
100 min
1. Karbonādi sagriež paresnās šķēlītēs, liek uz pannas, apkaisa ar sāli un maltiem pipariem un uz palielas uguns ātri apcep no abām pusēm (lai ir brūnumiņš).
Foto: Līga
2. Ņem stikla trauku, kuru drīkst likt cepeškrāsnī. Gaļu kārto trauka apakšā.
3. Kartupeļus nomizo, sagriež paresnās strēmelēs un arī apcep pannā uz ātras uguns, lai arī veidojas nedaudz brūnums.
4. Cepot pievieno klāt garšvielas - sāli, timiānu, baziliku.
Foto: Līga
5. Kartupeļus kārto stikla traukā uz gaļas. Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās, nedaudz apcep un kārto stikla traukā uz kartupeļiem.
Foto: Līga
6. Gar stikla trauka malu ieliek pāris lauru lapas, piparus un uzlej virsū nedaudz ūdens - apmēram 100-150 g.
7. Liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā uz 60 minūtēm.
8. Izņem laukā trauku ar tā sastāvu, pārlej pāri sauso sarkanvīnu un ieliek cepeškrāsnī vēl uz 20 minūtēm.
Foto: Līga
9. Pasniedz ar skābu krējumu, svaigiem pētersīļiem un dārzeņiem.
10. Labu apetīti!
Uz augšu