Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes mafīni ar mandelēm un balto šokolādi

2012. gada 29. decembris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
35 min
1. Ieslēdzam cepeškrāsni uz 180 grādiem. Sviestu izkausējam - ūdens peldē vai kādā citā veidā. Sakuļam olas.
Foto: TeddyWife
2. Lielākā bļodā sajaucam miltus ar kakao, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un pūdercukuru. Pūdercukuru vislabāk izsijāt caur sietu, lai nebūtu kunkuļu. Tad pievienojam izkausētu sviestu un olas. Visu samaisam.
Foto: TeddyWife
3. Sadrupinam mandeles un šokolādi. Var pievienot arī kaltētas dzērvenes un citus riekstus, kas nu kuram garšo.
Foto: TeddyWife
4. Formu ieziežam ar sviestu. Ielejam formiņā pamatu - kādu pusēdamkaroti mīklas. Tad beram pa virsu mandeles un šokolādi. Pārklājam to vēlreiz ar mīklu, lai viss būtu aizsegts. Jāatceras, ka mīklu nevajag likt līdz malām, tai jāatstāj vieta, jo tā celties, līdz ar to izmantojam 2/3 no formiņas, pārējo neaizpildam.
Foto: TeddyWife
5. Liekam cepties 180 grādos uz 20 minūtēm.
Foto: TeddyWife
6. Izkausējam balto šokolādi, pielejam klāt 25 g saldā krējuma un visu samaisam. Pārlejam pāri mafīniem.
Foto: TeddyWife
Uz augšu