Sākums > Receptes > Deserti

Paštaisīts plūmju saldējums ar plūmju mērci

2012. gada 29. decembris
Foto: Inese Briņķe
Pagatavošana
180 min
1. Plūmēm noņem miziņu un katliņā saspaida.
2. Pielej vīnu, pieber 50 g pūdercukura un vāra aptuveni 10 min.
3. Noņem no uguns un nolej apmēram 370 ml plūmju sulas rezervei, ko izmantos mērcei.
4. Saputo olu dzeltenumus ar atlikušo pūdercukuru, līdz masa ir bieza un gaiša.
5. Katliņā ielej saldo krējumu un uzkarsē, bet nevāra!
6. Pievieno karsto krējumu olu masai un samaisa.
7. Lej visu atpakaļ katliņā un karsē uz mazas uguns, līdz masa sabiezē.
8. Jāraugās, lai olu krēms neuzvārās!
9. Noņem no uguns un nedaudz atdzesē. Pievieno citrona sulu un muskatriekstu.
10. Visu pilnībā atdzesē.
11. Pārlej saldējuma masu slēgtā traukā un liek saldētavā, lai sastingst.
12. Ik pēc pusstundas samaisa.
13. Atstāto plūmju sulu lej katliņā un vāra, līdz palikusi aptuveni puse šķidruma, un ļauj atdzist.
14. Apmēram 45 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu pārliek ledusskapī.
15. To pirms pasniegšanas pārlej ar plūmju mērci un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
16. Labu apetīti!
Uz augšu