Bagete "pūķa aste"

2012. gada 28. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Bļodā ber vienu glāzi kviešu miltus, rudzu miltus, raugu, visas garšvielas, izmaisa.
2. Pielej siltu ūdeni. Izmaisa.
3. Ber klāt vēl vienu glāzi kviešu miltus, mīca mīklu. Pievieno 1 ēd.k. eļļu. Ja mīkla vēl lip pie rokām, tad no atlikušās 1/2 glāzes miltu beram pa karotītei līdz mīkla ir mīcāma un nelīp pie rokām. Man aizgāja tieši 2 glāzes un 3 ēd.k. kviešu milti, pārējie palika apkaisīšanai.
4. Liek mīklu ieeļļotā traukā, apsedz un raudzē siltā vietā pusotru stundu vai līdz mīkla dubultojas apjomā.
5. Uzrūgusī mīkla. Man tā rūga tieši pusotru stundu.
6. Ar šuvi uz leju liek bageti uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
7. Apkaisa ar miltiem un noliek siltā vietā uz 20 minūtēm.
8. Pēc tam ar šķērēm, kuras tur aptuveni 45° leņķī, iegriež šādi kā bildē.
9. Katru iegriezto gabaliņu loka uz pretējo pusi, lai stūris atlocīts.
10. Vēlreiz liek siltā vietā uz 30 minūtēm.
11. Šādi tā izskatās jau uzrūguši.
12. Liek cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes, līdz maizīte ir skaisti brūna.
13. Maizīti apsedz ar dvieli un ļauj atdzist.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu