Zirņi ar speķi

2012. gada 26. decembris
Foto: jurka
Pagatavošana
80 min
1. Izmērcē zirnus kādas 4 stundas.
Foto: jurka
2. Man zirņi bija kādi 700 grami, attiecīgi gaļu ņēmu 500 g, tātad arī sīpolus tikpat, man tīk, ja ir daudz mērces.
3. Zirņus liek vārīties, izmērcētiem zirņiem jāatvēl kādas 40-60 min. vārīšanai, uz beigām jāstāv blakus un jāvaktē, lai nepārvārītu.
Foto: jurka
4. Kādas 20 min. pirms potenciālās zirņu pilngatavības mirkļa sāk cept gaļu un sīpolus. Tie jācep, kamēr gatavs, kādas 15 - 20 min. :)
Foto: jurka
5. Tad liek klāt pie zirņiem.
6. Ja dzer klāt kefīru, tad tas ir kārtīgs latviešu svētku ēdiens.
7. Labu apetīti!
Uz augšu