Sākums > Receptes > Deserti

Franču smalkmaizītes ar magonēm un kanēli

2012. gada 24. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Ņemam pusi pienu, uzsildam un izšķīdinam tajā raugu ar pusi cukuru.
2. Otru pusi pienu arī uzsildam un izkausējam tajā sviestu.
3. Olu viegli sakuļam ar sāli un atlikušo cukuru.
4. Savienojam abus piena maisījumus, iemaisam olu. Norīvejam citronam miziņu un iemaisam mīklā.
5. Pievienojam miltus.
6. Samīcam mīklu un liekam ieeļļotā traukā, ko apsedzam ar pārtikas plēvi. Raudzējam siltā vietā ap 1 stundu, līdz mīkla dubultojas apjomā.
7. Mīklu sadalam bumbiņās, man sanāca 8. būtībā jāskatās kādas ir formiņas, lielākas vai mazākas.
8. Ņemam vienu bumbiņu, sadalam to 3 vienadās daļās. Izrullējam apaļā pankūkā.
9. Ņemam atlikušo 50 g sviestu un izkausējam.
10. Apsmērējam ar izkausētu sviestu, uzberam magones vai kanēli. Salokam uz pusēm, tad vēl uz pusēm, sanāk tāds kā trīssūtveidīgs. Vai arī izrullēto mīklas pankūku salokam uz pusēm un tad sarullējam, lai veidojas tāds kā ziediņš.
11. Trīs šādus veidojumus liekam ar sviestu iesmērētā formiņā.
12. Šādi sagatavojam visas mīklas bumbiņas. 13) Apsmērējam virsu ar sviestu.
13. Apberam ar cukura graudiņiem vai magonēm, vai kanēli.
14. Apsedzam un liekam siltā vietā uz 30 minūtēm.
15. Pēc tam cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm, līdz smalkmaizītes ir skaisti brūnas.
16. Šādi izskatās jau gatavas.
17. Lūk, mūsu smalkmaizītes skaistas kā ziediņi un ļoti gardas.
18. Lai labi garšo!
Uz augšu