Sākums > Receptes > Deserti

Cepumi - podziņas

2012. gada 22. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Sviestu putojam ar cukuru, garšvielām, pievienojam olu un turpinam putot līdz masa paliek viendabīga.
2. Pievienojam raugu un želejas maisījumu (tādu nepagatavotu kā no paciņas).
3. Visu vēl saputojam.
4. Beram klāt miltus un maisam, mīcam līdz mīkla nelīp pie rokām.
5. Liekam ledusskapī uz 2 stundām.
6. Pēc tam izrullējām un spiežam ar vienu glāzi aplīšus, ar nedaudz mazāku glāzi iespiežam rieviņu kā pogām.
7. Ar kokteiļsalmiņu izspiežam caurumiņus.var divus un var četrus.
8. Liekam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
9. Cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm, līdz cepumi ir kļuvuši sausi un vairs nav spīdīgi kādi bija pirms cepšanas.
10. Tikko no cepamās plāts cepumi vēl ir ļoti mīksti, bet atdziestot tie kļūst cietāki, kraukšķīgāki.
11. No šīs mīklas man sanāca 3 paplātes ar podziņām.
12. Cepumi no šķīvja pazuda nemanot, vīram un dēlam ļoti garšoja. Cepumi pēc garšas kā piparkūkas, kraukšķīgi, aromātiski.
13. Ļoti interesanti cepumiņi.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu