Deserta salāti

2012. gada 21. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Ķirbi atdalam no mizas, sēklām un sagriežam kubiņos.
2. Katliņā ielejam ūdeni, pievienojam cukuru, vaniļu, piparus, krustnagliņas un etiķi.
3. Uzvāram un liekam iekšā ķirbja gabaliņus.
4. Vāram uz nelielas uguns zem vāka ap 15-20 minūtēm,līdz ķirbis kļuvis mīksts un tā kā caurspīdīgs.
5. Ķirbja un ūdens proporcijas tādas, lai ķirbis kārtīgi būtu nosegts ar ūdeni.
6. Man sanāca uz 2 glāzēm ūdens, divas glāzes sagriezts ķirbis. Glāze 250 ml.
7. Pēc tam noņemam no uguns un pievienojam nomizotu, sagrieztu ābolu, bumbieru, uz rupjās rīves sarīvētu burkānu un dzērvenes.
8. Nogaršojam, vai garšvielas pa prātam.
9. Atstājam traukā zem vaka līdz atdziest un tad liekam ledusskapī uz kādu stundu.
10. Veselīgi, garšīgi, svaigi.
11. Labu apetīti!
Uz augšu