Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbju - kakao kūka jeb marmora braunijs

2012. gada 21. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Gatavojam šokolādes mīklu:
2. Sviestu kopā ar šokolādi izkausējam.
3. Olas ar cukuru saputojam līdz cukurs izkūst.
4. Olās ieputojam šokolādi ar sviestu, kas izkausēti un padzisuši. Pievienojam kakao, sodu, miltus, visu kārtīgi izmaisam.
5. Gatavojam ķirbja mīklu:
6. Ķirbi nomizojam, sagriežam un izvāram mīkstu. Sablenderējam biezputrā.
7. Ķirbja biezeni samaisam kopā ar biezpienu, pievienojam izkausētu, atdzesētu šokolādi.
8. Putojot pievienojam olu. Kārtīgi saputojam, tad pievienojam miltus. Saputojam.
9. Cepamtraukā, kas iesmērēts ar sviestu ielejam šokolādes mīklu.
10. Virsū lejam ķirbja mīklu.
11. Izlīdzinam.
12. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40-50 minūtes. Atkarīgs cik biezā kartā ir mīkla.
13. Lūk, gatava ķirbju-kakao kūka jeb marmora braunijs.
14. Mazliet padzesējam un tad izņemam no formas.
15. Sagriežam...
16. Mmmm, kas par gardumu. Kraukšķīga garoziņa un mīksts viducis. Divas garšas, divas krāsas, interesanti un gardi.
17. Lai labi garšo!
Uz augšu