Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Griķi ar kečupa - desas mērci

2012. gada 20. decembris
Foto: Dorisa
Pagatavošana
20 min
1. Ja nav vēlme ilgi stāvēt pie plīts un "šmorēt", šī recepte lieti noder, jo, manuprāt, šie produkti ir katra cilvēka mājās :)
2. Tātad liekam vārīties griķus.
3. Uz pannas apcepam desu.
4. Kad desa apcepusies, pielejam klāt kečupu. Protams, var likt klāt arī ķiplokus, sīpolus un garšvielas, ja vēlas mērci tādu asāku.
5. Ļaujam kečupa mērci mazliet uzsilt.
6. Tad glāzē auksta ūdens iemaisām 2 tējkarotes miltu - tā, lai nebūtu kunkuļu. Var pievienot mazāk miltu, ja nevēlas mērci biezu.
7. Šo miltu šķidrumu iemaisām jau siltajā kečupā.
8. Ik pa brīdim apmaisām.
9. Griķus uzliek uz šķīvja, virsū mērce un labu apetīti!
Uz augšu