Griķi ar kečupa - desas mērci

4 1

Sastāvdaļas

  • Griķi
  • Desa
  • Kečups
  • Milti
  • Ķiploki
  • Sīpoli
  • Garšvielas - pēc izvēles

Pagatavošana

20 min.
  1. Ja nav vēlme ilgi stāvēt pie plīts un "šmorēt", šī recepte lieti noder, jo, manuprāt, šie produkti ir katra cilvēka mājās :)
  2. Tātad liekam vārīties griķus.
  3. Uz pannas apcepam desu.
  4. Kad desa apcepusies, pielejam klāt kečupu. Protams, var likt klāt arī ķiplokus, sīpolus un garšvielas, ja vēlas mērci tādu asāku.
  5. Ļaujam kečupa mērci mazliet uzsilt.
  6. Tad glāzē auksta ūdens iemaisām 2 tējkarotes miltu - tā, lai nebūtu kunkuļu. Var pievienot mazāk miltu, ja nevēlas mērci biezu.
  7. Šo miltu šķidrumu iemaisām jau siltajā kečupā.
  8. Ik pa brīdim apmaisām.
  9. Griķus uzliek uz šķīvja, virsū mērce un labu apetīti!

Komentāri

Diāna 2015. gada 6. jūnijs 11:00
Esmēģināju pagatavot šo mērci, bet kad atcerējos ka kečupa nav, izgudroju savu :)!
*1)apcept desu,
*2)tad pievienot sīpolus,
*3)kad beigs cepties pievienot glāzē samaisītus miltus, tad pievienot 0.5 t. k. sarkano aso malto piparu, pilīti krievju sinepju un mārrutku(0,5 t. k.) nu un protams sāli(pēc garšas.....Uzmanīgi! Mērce būs garšīga, bet arī asa!! :) Viņa ir garšiga ar kartupeļiem un citiem ēdieniem! Labu apetīti!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni