Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbja, biezpiena poņčiki

2012. gada 20. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Ķirbi izvāram, sablenderējam biezputrā.
2. Pievienojam biezpienu, cukuru, sāli, sodu, vaniļas cukuru, eļļu - izmaisam.
3. Ja liekam olu, tad maisam iekšā. Ja ne tad ne.
4. Pēc tam beram klāt miltus, sākumā maisam ar karoti, bet pēc tam jau mīcam ar rokām.
5. Miltus liekam tik, lai mīkla nelīp pie rokām, bet tai pat laikā mīklai nav jābūt stingrai, sausai, miltainai.
6. Ieliekam mīklu maisiņā un atstājam istabas tempertūrā uz 30 minūtēm, bet var arī uz ilgāku laiku. Es parasti sagatavoju mīklu un tad daru savu darāmo, kad atbrīvojos cepu.
7. Uz virsmas uzberam nedaudz miltus, un rullējam mīklu. Izspiežam ar glāzi lielākus aplīsus, bet ar mazāku glāzi vidū caurumiņus.
8. Cepam eļļā. Nevis vāram eļļā bet cepam. Tā kā eļļai nav jābūt tik daudz, kā poņčiki tajā peld.
9. Apcepam no abam pusēm, katru pusi ap 30 sekundēm.
10. Tikko noņemtus no pannas vel siltus pārkaisam ar pūdercukuru, kam pievienots kanēlis, lai ievelkas.
11. * Ļoti vienkārša recepte, bet tai pat laikā liels kārums, kas no šķīvja pazūd nemanot.
12. * Brīvdienās pie tējas tases......labs našķis....
13. * Tas ir viens no veidiem kā es dēlam un vīram, ķirbja neēdājiem iebaroju ķirbi. Just nevar, bet tai pat laikā tas tur ir.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu