Magoņu pīrāgs

2005. gada 9. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Gatavo rauga mīklu. Miltus izsijā uz galda kaudzītē, vidū veidojot padziļinājumu. Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno cukuru, sāli un citrona mizu, visu lej miltos, pieliek sīki saplucinātu sviestu. Mīklu samīca un uz 30 min. piesedz, tad atkal samīca un ļauj vēl 20 min. uzrūgt. šaja laikā, kamēr rūgst mīkla gatavo pildījumu. Vārošā pienā tievā strūkliņā ber magones, mannu, cukuru, ļauj uzvārīties, tad noņem no uguns, pievieno pārējos komponentus, pašās beigās olu.Mīklu izrullē lielā taisnstūrī, pildījumu liek 2cm biezā valnītī. Abas mīklas malas ietin uz vidu. Iegūto «divkāršo» ruleti liek uz ieziestas plāts ar gludo pusi uz augšu. Cep 180–200°C 35–40min. Pirms sagriešanas pārkaisa ar cukuru.
Uz augšu