Sākums > Receptes > Deserti

Siera baranciņas

2012. gada 19. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Olu, sāli, cukuru, konjaku, sodu sajaucam, pielejam viegli siltu pienu un eļļu. Izmaisam. Pieberam uz smalkās rīves sīvētu sieru.
2. Ieberam 1,5 glāzes miltus un mīcam mīklu, lēnam pievienojam atlikusos miltus.
3. Mīcam mīklu līdz ta vairs nelip pie rokam. Mīklai nav jabūt sausai, miltainai.
4. Ieliekam maisiņā un ļaujam atpūsties 40 minūtes.
5. Izrullejam mīklu, ar glāzi izspiežam aplīšus, kam vidu ar mazāku glāzi vēl izspiežam caurumiņus.
6. Uzvāram ūdeni kam pievienots sviestst vai eļļa, sāls vai cukurs, atkarīgs no tā vai cepsim saldas vai sāļas baranciņas.
7. Liekam vārošā ūdenī, tiklīdz uzpeld pavāram 10 sekundes.
8. Liekam uz cepamās plats, kur ieklāts cepamais papīrs.
9. Cepam sākumā 220 grādos 10 minūtes un tad 180 grādos 10-15 minūtes, līdz baranciņas brūnas.
10. Baranciņas ir kraukšķīgas, bet nav cietas. Ja vēlamies cietas, tad nepievienojam sodu.
11. Dēlam ļoti iepatikās, ēda vienu pēc otras.
12. * Garšas var pamainīt, garšvielas piedevas. Var uzbērt sēkliņas, vai apsmērēt ar sakultu olu.
13. Tā kā šim našķim ir daudz variācijas.
14. Labu apetīti!
Uz augšu