Biešu, bumbieru saldā krēmzupa

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 neliela biete
  • 1 liels bumbieris
  • 1 /3 tēj. ābolu etiķis vai kads cits 5% etiķis
  • 2 tēj.k vaniļas cukurs
  • 2 -3 ēd.k cukurs, pēc garšas
  • 5 krustnagliņas
  • 5 smaržīgie pipari
  • 50 ml saldais krējums
  • Mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

40 min.
  1. Bieti nomizojam, sagriežam plānos, mazos kubiņos, lai ātrāk izvārās. Aplejam ar ūdeni tik, lai bietes viegli nosegtas.
  2. Piemetam krustnagliņas, piparus, cukuru un vāram līdz bietes mīkstas. Kad bietes mīkstas, jāizņem krustnagliņas un pipari.
  3. Pievienojam sagrieztu bumbieri, vaniļas cukuru un etiķi. Turpinam vārīt līdz bumbieris mīksts.
  4. Visu sablenderējam, pielejam saldo krējumu un vēl sablenderējam.
  5. Pasniedzam karstu, izdekorētu ar mandeļu skaidiņām.
  6. Mandeļu skaidiņas būs ne tikai acu dekors, bet arī papildinājums garšas buķetei.
  7. Varbūt uzmetot aci var uzminēt, ka gatavota zupa no bietēm, bet ja nogaršotu ar acīm ciet, tad neviens nezinās no kā tā gatavota.
  8. Bumbieris noslāpē intensīvo biešu garšu un gala rezultāts fantastisks.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas