Ķirbja sukādes

4 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg ķirbis
  • 1.5 glāzes cukurs (250ml glāzes tilpums)
  • 1 /4 tēj.k citronskābe
  • Garšvielas pēc vēlēšanās
  • Krustnagliņas
  • Smaržīgie pipari
  • Vaniļas cukurs
  • Svaigs ingvers

Pagatavošana

120 min.
  1. Ķirbi sagriežam mazos kubiņos.
  2. Uzberam cukuru un atstājam uz nakti ledusskapī,lai sasulojas.
  3. Šādi izskatās pēc 12 stundām.
  4. Notecinam ķirbim sīrupu. To lejam katliņā. Pievienojam garšvielas, citronskābi un vāram.
  5. Kad sāk burbuļot pavāram 5 minūtes un liekam iekšā ķirbja gabaliņus. Vāram vēl 5 minūtes un tad izslēdzam. Ļaujam atdzist līdz istabas tempertūrai.
  6. Kad atdzisa, notecinam atkal sīrupu.
  7. Sīrupu liekam vārīties 5 minūtes, tad atkal ieliekam ķirbja gabaliņus, atkal vāram 5 minūtes un atkal izslēdzam un ļaujam atdzist.
  8. Šo procesu atkārtojam vēl 3-šo reizi. Notecinam sīrupu, uzvāram, ieliekam ķirbi pavāram 5 minūtes un ļaujam atdzist.
  9. Pēc trešās reizes notecinam sīrupu pēdējo reizi un tā kārtīgi. Ķirbja gabaliņus liekam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
  10. Žāvējam.
  11. Es ieslēdzu cepeškrāsni uz vismazāko uguni un žāvēju 20 minūtes, tad izslēdzu uguni un turpināju žāvēt cepeškrāsnī. Kad cepeškrāsns atdzisusi atkal ieslēdzam uz vismazāko uguni un uzsildam un atkal žāvējam.
  12. Tiem kam ir elektriskās cepeškrāsnis, ieslēdzam uz 50 grādiem un žāvējam ar vetelātoru.
  13. Man sanāca kādas 12 stundas kopā līdz sukādes bija izžuvušas. Būtībā jau nogaršojot var secinat vai vel jāžāvē vai nē.
  14. Te vēl nav sāktas žāvēt.
  15. Ļoti gardi. Vīrs un dēls ēda vienu pēc otras pat nenojausdami, ka tas ir ķirbis.
  16. Sukādes var apviļāt cukurā.
  17. Labu apetīti!

Komentāri

Kate 2016. gada 24. oktobris 20:06
Citronskābes vietā NOTEIKTI izmantojiet citrona sulu (citronskābi iegūst, rupji sakot, no naftas, nevis citroniem).

Kas būs, ja pievieno mazāk cukura? Teiksim, divreiz mazāk cukura.
kika 2015. gada 5. janvāris 11:51
izklausas interesanti un labi.. bet aiznjem laicinju gan!
Sanita 2013. gada 23. septembris 10:34
Vai citronskābes vietā var izmantot citronu sulu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti