Sākums > Receptes > Deserti

Rudzu plaucētā mīkla

2012. gada 18. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Katliņā ielejam ūdeni, eļļu, pieberam sāli un uzkarsējam.
2. Kad gandrīz vārās, beram klāt miltus, kas jau sajaukti rudzu un kviešu.
3. Intensīvi maisam līdz mīkla saveļas kamolā.
4. Noņemam no uguns.
5. Pa vienai iemaisam olas. Iesitam vienu, rūpīgi izmaisam, līdz viss viendabīgs, tad nākamo un tā līdz visas ir iekšā.
6. Ar konditorejas šprici spiežam kūciņas.
7. Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.
8. Kūciņām jabūt skaisti brūnām, ar cietu garoziņu.
9. Sapildam ko vēlamies.
10. Skaisti, gardi.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu