Sākums > Receptes > Brokastis

Biezpiena plācenīši kokosriekstu apvalkā

2012. gada 18. decembris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
40 min
1. Pienā izvāra rīsu pārslas. Ļauj putrai nedaudz atdzist.
2. Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kokosa skaidiņas. Izmaisa. Pievieno rozīnes. Ja biezpiens ir graudains, tad var to sablenderēt.
3. Rīsu putru samaisa ar biezpienu, pievieno pa karotītei kukurūzas miltus, lai masa sanāk bieza un ar rokām var veidot plāceņus. Miltu daudzums atkarīgs no biezpiena mitruma.
4. Masa sanāk viegli lipīga, bet plācenīši ir viegli veidojami.
5. Veido plācenīšus un apviļā kokosa skaidiņās.
6. Cep vai nu pannā nelielā eļļas daudzumā, vai arī cepeškrāsnī ~200 grādos 20 minūtes.
7. Pasniedz ar svaigi blenderētām dzērvenēm, kam pievienots medus.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu