Biezpiena plācenīši kokosriekstu apvalkā

5 1
Biezpiena plācenīši kokosriekstu apvalkā
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 1 glāze piena (250 ml)
  • 1 /2 glāze rīsu pārslu
  • 300 g biezpiena
  • 4 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. kukurūzas miltu
  • 4 ēd. k. kokosa skaidiņu (1 ēd. k. mīklā un pārējais apviļāšanai)
  • Rozīnes
  • Vaniļas cukurs
  • Svaigi blenderētas dzērvenes ar medu pasniegšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Pienā izvāra rīsu pārslas. Ļauj putrai nedaudz atdzist.
  2. Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kokosa skaidiņas. Izmaisa. Pievieno rozīnes. Ja biezpiens ir graudains, tad var to sablenderēt.
  3. Rīsu putru samaisa ar biezpienu, pievieno pa karotītei kukurūzas miltus, lai masa sanāk bieza un ar rokām var veidot plāceņus. Miltu daudzums atkarīgs no biezpiena mitruma.
  4. Masa sanāk viegli lipīga, bet plācenīši ir viegli veidojami.
  5. Veido plācenīšus un apviļā kokosa skaidiņās.
  6. Cep vai nu pannā nelielā eļļas daudzumā, vai arī cepeškrāsnī ~200 grādos 20 minūtes.
  7. Pasniedz ar svaigi blenderētām dzērvenēm, kam pievienots medus.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis