Dažādu sēkliņu krekerīši

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze dažādas sēkliņas(250ml)
  • 1 /2 glāze ūdens
  • 1 ēd.k eļļa
  • 1 ēd.k medus
  • 1 /2 tej.k sāls
  • Garšvielas pēc velēšanās
  • 1 /2 tēj.k soda
  • Rudzu milti ap 1/2 glāze, mīcot mīklu manīsim cik precīzi

Pagatavošana

30 min.
  1. Ņemam dažādas sēkliņas. Man bija ķirbja sekliņas, sezama sēkliņas, saulespuķu sēkliņas, linsēklas un 5 sēklu maisījums, kopā viena glāze.
  2. Sēkliņas beram bļodā, pievienojam ūdeni, eļļu, medu, sāli, garšvielas, sodu. Izmaisam.
  3. Beram pa karotītei rudzu miltus un maisam, mīcam. Kad mīkla jau ir stingra un gandrīz nelīp pie rokām, tad gatavs.
  4. Liekam mīklu maisiņā un atstajam istabas tempertūra uz 30 minūtēm.
  5. Pēc tam mīklu liekam starp diviem cepamā papīra gabaliem un šādi rullējam cik vien plānu varam. Jo plānaka, jo kraukšķīgāki cepumi, jo biezāka, jo mīkstāki cepumi.
  6. Sagriežam gabaliņos.
  7. Un, ja vēlamies apsmērējam ar sakultu olu, ja nē, tad ar eļļu.
  8. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm. Līdz krekeri sausi.
  9. Lūk, tikko no cepeškrāsns.
  10. Atdalam pa griezuma vietām un liekam šķīvī.
  11. Ļoti gardi un noteikt arī veselīgi.
  12. Lai labi garšo!

Komentāri

Fraxis 2015. gada 6. aprīlis 09:47
Vienkārši lieliska recepte! Visas sastāvdaļas un proporcijas baigi labi sader kopā. Vienīgais, ko pamainīju, sāli nomērīju no strīķētas tējk. No pieredzes, labāk tomēr par maz, nekā par daudz! Un gala rezultātā nekāda vaina. :)
Sēklas 2 x samalu dzirnaviņas, lai būtu lielāka uzņemtā uzturvērtība, tas ir, lai tādas pašas neiznāktu laukā. Dēļ sēklās esošajām eļļām mīkla sanāk diezgan taukaina (nav tik ķepīga), tāpēc apsmērēt ar eļļu nav vajadzības, tik pacept vajag nedaudz ilgāk.
Kā garšvielas izmantoju: kanēli, kafiju, kardamonu.

Pirmajā reizē izmantoju: sezama sēklas, čia sēklas un magoņu sēklas, proporcijās 2:1:1. Domāju, ka izcepot sezama sēklu rūgtums sitīs cauri, bet izrādās magones lika par sevi patīkami manīt. :)
Otrajā reizē izmantoju: sezama sēklās, čia sēklas un ķirbju sēklas, proporcijās 3:2:1. Krekeri sanāca ar daudz neitrālāku garšu.
Žanna Panna 2014. gada 28. septembris 11:27
Krietni par daudz šķidrumu, līdz ar to miltus ari vajag krietni vairāk. Turklāt gala beigās mīkla ir gana ķepīga, lai to sakarīgi sagrieztu

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize