Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Dažādu sēkliņu krekerīši

2012. gada 18. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Ņemam dažādas sēkliņas. Man bija ķirbja sekliņas, sezama sēkliņas, saulespuķu sēkliņas, linsēklas un 5 sēklu maisījums, kopā viena glāze.
2. Sēkliņas beram bļodā, pievienojam ūdeni, eļļu, medu, sāli, garšvielas, sodu. Izmaisam.
3. Beram pa karotītei rudzu miltus un maisam, mīcam. Kad mīkla jau ir stingra un gandrīz nelīp pie rokām, tad gatavs.
4. Liekam mīklu maisiņā un atstajam istabas tempertūra uz 30 minūtēm.
5. Pēc tam mīklu liekam starp diviem cepamā papīra gabaliem un šādi rullējam cik vien plānu varam. Jo plānaka, jo kraukšķīgāki cepumi, jo biezāka, jo mīkstāki cepumi.
6. Sagriežam gabaliņos.
7. Un, ja vēlamies apsmērējam ar sakultu olu, ja nē, tad ar eļļu.
8. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm. Līdz krekeri sausi.
9. Lūk, tikko no cepeškrāsns.
10. Atdalam pa griezuma vietām un liekam šķīvī.
11. Ļoti gardi un noteikt arī veselīgi.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu