Sākums > Receptes > Deserti

Apelsīnu un jogurta krēms

2012. gada 17. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Šādi var pildīt arī citos citrusaugļos, citronos, greipfrūtos utt.
Pagatavošana
80 min
1. Katram apelsīnam no apakšējā gala nogriež pa plānai šķēlītei, lai augļi labi stāvētu stāvus. Katram apelsīnam nogriež arī vāciņu.
2. Augļa mīkstumu uzmanīgi izņem ārā.
3. Apelsīnu augļa mīkstumu sagriež ļoti mazos gabaliņos, izņem arī sēklas, bet sulu, kas iztek, ielej trauciņā.
4. Apelsīnu gabaliņus un sulu kopā ar cukuru liek katliņā un samaisa.
5. Nedaudz sulas paņem nost un iemaisa tajā pārtikas cieti.
6. Apelsīnu sulu un apelsīnu gabaliņus uzkarsē, līdz šķidrums sāk vārīties.
7. Pievieno pārtikas cieti.
8. Ļauj vienu reizi uzvārīties, pēc tam pārlej bļodā un atdzesē.
9. Putukrējumu saputo stingrās putās, putošanas laikā pieber pūdercukuru.
10. Daļu no saputotā putukrējuma atstāj dekorēšanai. Atlikušo putukrējumu kopā ar jogurtu iemaisa apelsīnu masā.
11. Krēmu iepilda apelsīnos un uz 1 stundu ieliek vēsumā.
12. Dekorē ar putukrējumu.

Labu apetīti!
Uz augšu