Musli batoniņi

3 1

Sastāvdaļas

  • * Glāzes tilpums 250 ml
  • 1 glāze cukurs (cukura daudzums šāds nepieciešāms ne garšai, bet konsistencei, bet ja vēlas mazāk saldus var mēģināt cukuru pievienot mazāk)
  • 1 ēd.k medus
  • 1 ēd.k iebiezinatais piens, man bija vārīts, bet var arī nevārītu
  • 100 g sviests, man bija šokolādes, bet būtībā jau parasts sviests
  • 1.5 glāzes auzu pārslas
  • 1.5 glāzes žāvēti augļi
  • Rozīnes
  • Žāvētas plūmes
  • Dateles
  • Aprikozes utt
  • 1 glāze sēkliņas, man bija gan saulespuķu sēkliņas, gan ķirbja, gan linsēklas, gan sezama
  • 1 /2 glāze rieksti, jebkuri, man bija zemesrieksti
  • 4 ēd.k kokosa skaidiņas
  • 1 /2 tēj.k soda, tas lai musli batoniņi nebūtu cieti

Pagatavošana

30 min.
  1. Žāvētos augļus es samalu gaļas mašīnā. Manējiem ne īpaši garšo gabalos tie, tādēļ paslēpu samaļot.
  2. Apgrauzdējam riekstus un saulespuķu sēkliņas.
  3. Arī pārējās sēkliņas un auzu pārslas apgrauzdējam, es to daru cepeškrāsnī.
  4. Cukuru, medu, iebiezināto pienu, sviestu liekam katliņā un karsējam visu šo līdz viss izkūst un ir viendabīgs.
  5. Tad pievienojam sodu un maisam, masa sāks celties augšā, tā putosies.
  6. Kādu minūtīti pamaisam un liekam iekšā žāvētos augļus.
  7. Maisam līdz viss ir viendabīgs.
  8. Tad beram visu pārējo - rieksti, sēkliņas, auzu pārslas. Maisam.
  9. Masa būs diezgan bieza.
  10. Kad viss ir kārtīgi izmaisīts liekam kādā lēzenā traukā, kas iesmērēts ar sviestu. Šis trauks pāri 30 cm diametrā.
  11. Liekam aukstumā. Tā kā ārā ir labi auksti, tad apsedzu un liku uz balkona.
  12. Pēc 15 minūtēm, masa bija atdzisusi.
  13. Sagriežam lielākos vai mazākos gabalinos.
  14. Batoniņi ir lipīgi, tādēļ tos ietinu pārtikas plēvē.
  15. * Pievienot var visdažādākos žāvējumus (augļus, ogas), riekstus, sēkliņas.
  16. * Neskatoties uz saldumu, te ir daudz kas vērtīgs, ta ka arī būs veselīgi.
  17. Lai labi garšo!

Komentāri

Veselīgā 2014. gada 9. jūnijs 18:13
Riekseti, ogas un citas lietas, protams, izklausās labi, tomēr nekas īpaši veselīgs nevar sanākt, ja jāpievieno tik liels daudzums cukura, un kur nu vēl arī iebiezinātais piens! :o

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti