Sākums > Receptes > Deserti

Smilšu cepumi - ķirbīši

2012. gada 17. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Sviestu putojam ar cukuru, pievienojam olu un putojam līdz viss kļūst viendabīgs, krēmīgs. Ieputojam cepamo pulveri un kurkumu, tad maisam iekšā miltus.
2. Mīklai jāsanak maigai, mīkstai, bet tai nav jālīp pie rokām.
3. Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 1 stundu.
4. Ņemam pusi mīklu un rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem, lai neliptu pie virsmas un ruļļa.
5. Rulllējam plānu.
6. Es uz papīra uzzīmēju pati savu ķirbīti un liku to uz mīklas, ar nazi griezu ārā.
7. Ja kādam ir formiņa speciāla, tad jau ideāli, bet neteikšu, ka man bija ļoti grūti, vienkārši prasīja laiku, lai izgrieztu.
8. Griežam ārā vienu pusīti ķirbi ar sejiņu, bet otru bez.
9. Ņoņemam lieko mīklu starp ķirbja pusītēm. Tā kā mīkla ir loti maiga, tad uz 5 minūtēm šajā posmā es ieliku saldētavā.
10. Ņemam pilno ķirbja pusīti, bez sejiņas un uzliekam ievārījumu.
11. Virsū kārtojam ķirbja pusīti ar sejiņu.
12. Viegli ar naža galu visapkārt salipinam āra maliņas.
13. Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem, ap 8 minūtem.
14. Ķirbīšiem nav jāpaliek brūniem, arī apakša gandrīz neapbrūnē.
15. Man sanāca 14 ķirbīši.
16. Skaisti, interesanti.....
17. Bet, ja nevēlas noņemties ar griešanu, tad var izspiest ar glāzi aplīšus, vienam izgriezt sejiņu un būš šādi apaļi cepumiņi.
18. Cepumi ir drupeni, maigi, viegli saldi.
19. Lai labi garšo!
Uz augšu