Sākums > Receptes > Deserti

Ķīniešu "likteņa cepumi"

2012. gada 17. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
20 min
1. Olas baltumus putojam ar šķipsninu sāli, kad izveidojas vieglas putas iepilinam citrona sulu. Putojam līdz gaisīgām putam, tad pievienojam cukuru, vaniļas cukuru, putojam līdz cukurs izkūst. Sanāk stingras olbaltuma putas.
2. Ieputojam eļļu, tad miltus ar cieti, kanēli, kas iepriekšs ir izsijāti. Visu saputojam un skatamies kāda ir konsistence.
3. Man sanāca par biezu tad ieputoju vēl 1 ēd.k ūdeni.
4. Mīklai jabūt tekošai, kā nevārīts iebiezinātais piens, kā šķidrs medus.
5. Uz cepamā papīra, kas iesmērēts ar eļļu liekam pa ēdamkarotei mīklu, izlīdzinam plānu, aptuveni 10 cm diametrā katru aplīti.
6. Cepam iepriekšs uzsildīta cepeškrāsnī ap 8 minūtēm.
7. Mīkla būs pacepusies, bet vēl nebūs brūna.
8. Izņemam plāti no cepeškrāsns un ātri katram cepumam pa vidu liekam lapiņu ar novelējumu, lokam cepumus uz pusēm, tad vēl uz pusēm.
9. Lai cepumi nelocītos vaļā ieliekam formiņās, vai paši uztaisam no folija ko līdzīgu.
10. Tā kā cepumiem jābūt kraukšķīgiem, viegli brūniem, tad ar formiņām cepumus liekam vēl uz 5 minūtem cepeškrāsnī, lai apkaltējas.
11. Ja uzreiz uzcepsim brūnus cepumus, tad tos vairs nevarēs salocīt, tie drups, līdz ar to cepam šādi divas reizes.
12. Cepumi ir gan skaisti, interesanti, smaržīgi un gardi.
13. Tie ir kraukšķīgi, trausli....
14. Labu apetīti!
Uz augšu