Cepumi - "zeme sniega segā"

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 olas dzeltenumi
  • 100 g valrieksti
  • Ap 1/2 tēj.k kanēlis
  • 1 ēd.k kakao
  • 100 g sviests
  • Ap 4 ēd.k cukurs
  • 1 /2 tēj.k cepamais pulveris
  • Ap 250 g milti
  • Pūdercukurs apkaisīšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Olas dzeltenums, cukuru un sviestu putojam līdz krēmīgai masai.
  2. Riekstus apgrauzdējam un sablenderējam drupačās.
  3. Sviesta masā liekam kanēli, cepamo pulveri, kakao, riekstus, izmaisam.
  4. Beram klāt miltus un maisam mīklu.
  5. Mīklai jāsanāk maigai, nav jabūt sausai, bet tā lai iespējams to mīcīt ar rokām.
  6. Liekam maisiņā un ledusskapī uz 30 minūtēm.
  7. No mīklas veidojam cepumus, es izveidoju bumbiņu valrieksta lielumā un to saplacināju, var apviļāt cukura graudinos, ja vēlas.
  8. Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm.
  9. Šādi jau izskatās gatavs cepums.
  10. Apkaisam ar pūdercukuru, kamēr vēl cepumi silti.
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti