Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantais griķu plovs

2012. gada 10. decembris
Foto: Depositphotos.com
Šis ir labs veids kā pagatavot ātri, nedārgi un gardi griķus, ja tie jau ierastajā veidā ir piegriezušies vai īpaši negaršo... un lai Jūs nebiedē ķiploku daudzums, šajā gadalaikā tas lieti noder... :)
Pagatavošana
40 min
1. Griķus nomazgā, noskalo, ja ņem paciņas, tad tas var izpalikt.
2. Ņem pannu, ja ir nepiedegoš katls, tad labāk katlu, apcep sagrieztu gaļu un sagrieztus burkānus. Pēc brīža pievieno sakapātus sīpolus, pusi ķiploka galviņas.
3. Tad pieberam sāli, ja ir kāda pikanta garšviela - pievieno.
4. Pēc visām šīm darbībām ber saturu katlā (ja protams tas viss jau neatrodas katlā). Pievieno lauru lapas un graudu piparus.
5. Nolīdzina un ber virsū griķus, kurus arī īzlīdzina, un tad pa virsu visam lej karstu ūdeni tā, lai nosedz visus griķus apm. pirksta (īkšķa) biezumā, un, uz lēnas uguns, vāra kamēr ūdens novārījies (15-20 min.).
6. Kamēr viss vārās, sakapā (pēc iespējas smalkāk, tikai ne spiedē) pārpalikušo ķiplociņu un, kad viss novārijies un gatavs, ber klāt, samaisa to visu un atstāj uz 10 - 15 minūtēm savilkties.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu