Pikantais griķu plovs

4 1
Pikantais griķu plovs
Foto: Depositphotos.com
Šis ir labs veids kā pagatavot ātri, nedārgi un gardi griķus, ja tie jau ierastajā veidā ir piegriezušies vai īpaši negaršo... un lai Jūs nebiedē ķiploku daudzums, šajā gadalaikā tas lieti noder... :)

Sastāvdaļas

  • 150-200 g griķu
  • 250-300 g cūkgaļas
  • 2-3 burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 1 vidēja galviņa ķiploka
  • Eļļa
  • Sāls
  • Pipari graudiņos
  • Kādas iecienītas garšvielas
  • Karsts ūdens

Pagatavošana

40 min.
  1. Griķus nomazgā, noskalo, ja ņem paciņas, tad tas var izpalikt.
  2. Ņem pannu, ja ir nepiedegoš katls, tad labāk katlu, apcep sagrieztu gaļu un sagrieztus burkānus. Pēc brīža pievieno sakapātus sīpolus, pusi ķiploka galviņas.
  3. Tad pieberam sāli, ja ir kāda pikanta garšviela - pievieno.
  4. Pēc visām šīm darbībām ber saturu katlā (ja protams tas viss jau neatrodas katlā). Pievieno lauru lapas un graudu piparus.
  5. Nolīdzina un ber virsū griķus, kurus arī īzlīdzina, un tad pa virsu visam lej karstu ūdeni tā, lai nosedz visus griķus apm. pirksta (īkšķa) biezumā, un, uz lēnas uguns, vāra kamēr ūdens novārījies (15-20 min.).
  6. Kamēr viss vārās, sakapā (pēc iespējas smalkāk, tikai ne spiedē) pārpalikušo ķiplociņu un, kad viss novārijies un gatavs, ber klāt, samaisa to visu un atstāj uz 10 - 15 minūtēm savilkties.

    Labu apetīti!
    Kamēr viss vārās, sakapā (pēc iespējas smalkāk, tikai ne spi...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

daffin31 2015. gada 8. jūlijs 15:15
ko nozīmē - kādas iecienītas garšvielas? kādēļ nevar pateikt tieši kādas? piemēram to un to, vai to un šito pēc izvēles. ar tādām receptēm ēdienu var tikai sabojāt. piemēram, man patīk piparmētra, karijs, ķimenes, baziliks, laima lapas, fenheļa sēklas, lakricas sakne, kinza, rozmarīns utt. Nu kas no tā tur ir jāliek ķlāt, lai ēdienu nesaķēzītu?
Pāvels 2015. gada 28. janvāris 13:09
OK, izskatās ka varētu sanākt gardas vakariņas, atzīmi nelikšu pamēģināšu īstenot!! Paldies

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni