Vienkāršā lazanja

5 1
Vienkāršā lazanja
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Lazanja plāksnes (atkarībā no trauka lieluma)
  • 500 g maltās gaļas
  • 300 g siera (Siers Krievijas Smiltenes piens)
  • 4 tomāti
  • 300-400 g svaigu šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • Tomātu mērce
  • Saldais krējums

Pagatavošana

60 min.
  1. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku un cep kopā ar malto gaļu.
  2. Kamēr malā gaļa tiek cepta, aplej tomātus ar karsto ūdeni, lai varētu noņemt miziņu.
  3. Tad sagriež tomātus kubiciņos.
  4. Kad maltā gaļa gandrīz gatava, pievieno klāt tomātus un cep kamēr tomāti gandrīz izšķīst, vēl pievieno klāt garšvielas vai sāli un nedaudz melnos maltos piparu.
  5. Pēc tam, kad tomāti ir gandrīz izšķīduši, pievieno tomātu mērci un pagaid, kad ''uzmet burbuli'' un pēc tam saldo krējumu un atkal pagaida, kad uzmet burbuli. Un pamata mērce ir gatava.
  6. Nedaudz ietauko trauku un klāj mērci plānā kārtiņā, ja garšo pikantāka, tad var katrā kārtā piebērt melnos maltos piparus.
  7. Lai lazanja būtu mīkstāka, es katru lazanjas plāksnīti pirms lieku cepamtraukā ielieku pa vienai vārdošā ūdenī uz 2 min. Un pēc tam lieku mērcei virsū vienu pie otras klāt.
    Ir svarīgi mērcēt pa vienai plāksnei, jo ja liks vairākas kopā - viņas var salipt.
  8. Nākamajā kārtā atkārtoti liek mērci, uzber nedaudz sarīvētā siera un plāni sagrieztos šampinjonus.
  9. Un tā atkārto līdz pat pašai trauka malai. Nobeidz ar mērces kārtu, šampinjoniem un sieru (pa virsu var uzbērt vairāk siera).
    Ja traukam nav vāka, tad liek pa virsu folliju.

    Labu apetīti!
    Un tā atkārto līdz pat pašai trauka malai. Nobeidz ar mērces...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Santa 2016. gada 11. jūnijs 15:28
Kā var "pievienot mērci" un pēc tam pēkšņi to padarīt atsevišķu???
Ance 2016. gada 29. maijs 13:40
Priekš mūsu ģimenes - ideāla! Garšīgi un vienkārši!
gdfwdduw 2016. gada 29. maijs 08:21
tā ir vienkārša lazanja?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni