Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkāršā lazanja

2012. gada 9. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku un cep kopā ar malto gaļu.
2. Kamēr malā gaļa tiek cepta, aplej tomātus ar karsto ūdeni, lai varētu noņemt miziņu.
3. Tad sagriež tomātus kubiciņos.
4. Kad maltā gaļa gandrīz gatava, pievieno klāt tomātus un cep kamēr tomāti gandrīz izšķīst, vēl pievieno klāt garšvielas vai sāli un nedaudz melnos maltos piparu.
5. Pēc tam, kad tomāti ir gandrīz izšķīduši, pievieno tomātu mērci un pagaid, kad ''uzmet burbuli'' un pēc tam saldo krējumu un atkal pagaida, kad uzmet burbuli. Un pamata mērce ir gatava.
6. Nedaudz ietauko trauku un klāj mērci plānā kārtiņā, ja garšo pikantāka, tad var katrā kārtā piebērt melnos maltos piparus.
7. Lai lazanja būtu mīkstāka, es katru lazanjas plāksnīti pirms lieku cepamtraukā ielieku pa vienai vārdošā ūdenī uz 2 min. Un pēc tam lieku mērcei virsū vienu pie otras klāt.
Ir svarīgi mērcēt pa vienai plāksnei, jo ja liks vairākas kopā - viņas var salipt.
8. Nākamajā kārtā atkārtoti liek mērci, uzber nedaudz sarīvētā siera un plāni sagrieztos šampinjonus.
9. Un tā atkārto līdz pat pašai trauka malai. Nobeidz ar mērces kārtu, šampinjoniem un sieru (pa virsu var uzbērt vairāk siera).
Ja traukam nav vāka, tad liek pa virsu folliju.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu