Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kūka ar valriekstiem

2012. gada 6. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
120 min
1. Šokolādi sarīvē uz rupjās sakņu rīves.
2. Virtuves kombainā smalki samaļ 100 g valriekstu.
3. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
4. Ieziež ar taukvielām veidni, kurai var noņemt malas.
5. Sviestu un cukuru ar rokas miksera putotāju sakuļ gaišā un gaisīgā masā.
6. Pa vienai pārsit olas un pievieno, rūpīgi iemaisa.
7. Samaisa samaltos riekstus, miltus, šokolādi, citrona miziņu un vaniļas cukuru un liek virsū sakultajām sviestam, visu ar putojamo slotiņu lēnām samaisa.
8. Mīklu liek veidnē un izlīdzina.
9. Atlikušos valriekstus rupji sasmalcina un uzber pa virsu.
10. Kūku apmēram 1 stundu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
11. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja pie tā vairs nelīp klāt mīkla, kūka ir gatava.
Izņem to no krāsns un atdzesē.

Labu apetīti!
Uz augšu