Singapūras kartupeļi

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 9 vidēji lieli kartupeļi
  • Kartupeļu ciete apkaisīšanai
  • 2-3 glāze/s ķiploka
  • 120 g saldskābās mērces
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 2 ēd. k. saldās čili mērces
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos un nosusina uz salvetes.
    Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos un nosusina uz salvetes.
  2. Ķiploku smalki sakapā.
    Ķiploku smalki sakapā.
  3. Kartupeļu salmiņus apkaisa ar kartupeļu cieti, lai tie vienmērīgi būtu pārklāti plānā kārtiņā (tā padarīs kartupeļus kraukšķīgākus).
  4. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu.
  5. Kad eļļa karsta, pievieno kartupeļus.
  6. Cep kamēr kartupeļi ir kraukšķīgi un zeltaini brūni.
  7. Kartupeļus izņem no eļļas un novieto uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.
    Kartupeļus izņem no eļļas un novieto uz salvetes, lai tā uzs...
  8. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep ķiploku.
  9. Pievieno sojas mērci.
  10. Pievieno saldskābo mērci un saldo čili mērci.
    Pievieno saldskābo mērci un saldo čili mērci.
  11. Kad mērce uzkarsusi, pievieno kartupeļus un visu labi apmaisa.
    Kad mērce uzkarsusi, pievieno kartupeļus un visu labi apmais...
  12. !!! Kartupeļus mērcei pievieno īsu mirkli pirms plānojas ēdienu pasniegt, jo mērcē kartupeļi zaudē savu kraukšķīgumu.

    Labu apetīti!
    !!! Kartupeļus mērcei pievieno īsu mirkli pirms plānojas ēdi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni