Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Singapūras kartupeļi

2012. gada 3. decembris
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos un nosusina uz salvetes.
Foto: Ilze Eiduka
2. Ķiploku smalki sakapā.
Foto: Ilze Eiduka
3. Kartupeļu salmiņus apkaisa ar kartupeļu cieti, lai tie vienmērīgi būtu pārklāti plānā kārtiņā (tā padarīs kartupeļus kraukšķīgākus).
4. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu.
5. Kad eļļa karsta, pievieno kartupeļus.
6. Cep kamēr kartupeļi ir kraukšķīgi un zeltaini brūni.
7. Kartupeļus izņem no eļļas un novieto uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.
Foto: Ilze Eiduka
8. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep ķiploku.
9. Pievieno sojas mērci.
10. Pievieno saldskābo mērci un saldo čili mērci.
Foto: Ilze Eiduka
11. Kad mērce uzkarsusi, pievieno kartupeļus un visu labi apmaisa.
Foto: Ilze Eiduka
12. !!! Kartupeļus mērcei pievieno īsu mirkli pirms plānojas ēdienu pasniegt, jo mērcē kartupeļi zaudē savu kraukšķīgumu.

Labu apetīti!
Foto: Ilze Eiduka
Uz augšu