Sākums > Receptes > Deserti

Kanēļmaizītes ar rozīnēm

2012. gada 3. decembris
Foto: elita švirkste
Pagatavošana
120 min
1. 80 g sviesta izkausē un pievieno 250 ml piena. Šo masu sasilda līdz apmēram 37 grādiem.
2. Raugu sadrupina mazos gabaliņos tā lai tas ātrak varētu izšķīst un pievieno sviesta un piena masai. Maisa, līdz raugs pilnībā ir izskusis.
3. Šai masai pievieno 1 šķipsnu sāls, 1 tējkaroti kardamona, 80 g cukura un miltus.
4. Miltus vajaga pievienot pa daļām, vislabāk sākumā pusi un tad vēlāk otro pusi.
5. Maisa, lai izveidotos viendabīga mīkla, tad sāk mīcīt to, lai tā vairs neliptu pie trauka malām. Tad atstāj mīlku traukā, pārklāj ar dvieli un noliek siltā telpā, lai mīkla uzrūgtu. Mīlkai jābūt divas reizes lielākai, tāpēc mīklai jārūgst apmēram 1 stundu.
6. Kad mīkla ir uzrūgusi, tad tā ir kārtīgi jāizmīca.
7. Nepieciešams mīklu izrullēt taisnstūra formā.
8. 50 g sviesta vai margarīna izkausē un uzklāj uz mīklas, kura jau ir izrullēta taisnstūra formā.
9. 60 g cukuru, 50 g rozīņu un 2 ēd.k. kanēļa samaisa kopā un pārkaisa uz mīklas. Centieties izkaisīt arī pa malām, lai visur būtu viendabīga kanēļcukura masa.
10. Mīklu sarulē, un ar nazi sagriež vienmērīgos gabaliņos, apmēram pa 2-3 cm biezumā.
11. Uz paplātes uzliek cepampapīru un saliek šos gabaliņus.
12. Apklāj ar dvieli un ļauj vēl pastāvēl kādas 30 min.
13. Pēc 30 min, katru maizīti apsmērē ar sakultu olu.
14. Uzsilda cepeškrāsni uz 250 grādiem. Un cep cepeškrāsnī apmēram 8min.
15. Labu apetīti!
Uz augšu