Sākums > Receptes > Deserti

Vaniļas pudiņa krēms

2012. gada 3. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Paņem 3 ēd. k. piena un noliek maliņā. Pārējo pienu ielej katliņā.
2. Atver vaniļas pāksti, sēkliņas izkasa un kopā ar pāksti ieliek pienā. Pieliek klāt kanēļa standziņu un visu lēnām karsē, līdz piens sāk vārīties. Kad uzvārās, katliņu noņem no pavarda.
3. Vaniļas pāksti un kanēļa standziņu izņem no piena.
4. Ieliek aukstajā pienā un samaisa kopā ar pārtikas cieti, pievieno rīvēto citrona miziņu un visu iemaisa karstajā pienā.
5. Katliņu no jauna liek uz plīts, maisot uzkarsē, līdz piens sāk vārīties, un atkal noņem no plīts.
6. Olas dzeltenumu strauji iekuļ pudiņā.
7. Atdzesē aukstā ūdens peldē, visu laiku atkal un atkal sakuļ.
8. Brīdi pirms pasniegšanas galdā - putukrējumu saputo stingrās putās un smalki sadrupina vai sarīvē šokolādi. Putukrējumu un šokolādi iecilā vaniļas krēmā.
Pasniedziet ar cepumiem.

Labu apetīti!
Uz augšu