Sākums > Receptes > Uzkodas

Zivju nūjiņas ar mērci

2012. gada 3. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Zivs fileju nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un šķērsām sagriež pirksta biezuma strēmelītēs. Apslacina ar citrona sulu. Uzkaisa mazliet sāli un piparus.
2. Dziļā šķīvī sajauc citrona miziņu un rīvmaizi.
3. Citā šķīvī sakuļ olas, vēl citā - ieber miltus.
4. Mērces pagatavošanai notīra pavasara sīpolus, nomazgā un kopā ar zaļajiem lociņiem smalki sagriež.
5. Gurķus sagriež pēc iespējas mazākos gabaliņos. Sīpolus un gurķus labi samaisa kopā ar majonēzi un skābo krējumu.
6. Pēc garšas pievieno kajēnas piparus, kā arī, ja nepieciešams, nedaudz sāli.
Mērcei jābūt pietiekami pikantai.
7. Zivs gabaliņus vispirms apviļā miltos, pēc tam sakultajās olās un visbeidzot rīvmaizē. Panēšanas maisījumu viegli piespiež pie apviļātajiem zivs gabaliņiem.
8. Lielā pannā sakarsē kausēto sviestu. Cep zivs gabaliņus 10 minūtes no visām pusēm kraukšķīgi brūnus.
9. Noņem no pannas un galdā pasniedz kopā ar iepriekš sagatavoto pikanto mērci.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu