Zivju nūjiņas ar mērci

4 1

Sastāvdaļas

  • 700 g zivs filejas (vislabākās - jūras asara vai jūras laša filejas)
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1/2 citrona miziņa - rīvēta
  • 8 ēd. k. rīvmaizes
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 olas
  • 4 ēd. k. miltu
  • 2-3 ēd. k. kausēta sviesta
  • Mērcei:
  • 3 pavasara sīpoli
  • 2 marinēti gurķi
  • 100 g majonēzes
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • Kajēnas pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Zivs fileju nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un šķērsām sagriež pirksta biezuma strēmelītēs. Apslacina ar citrona sulu. Uzkaisa mazliet sāli un piparus.
  2. Dziļā šķīvī sajauc citrona miziņu un rīvmaizi.
  3. Citā šķīvī sakuļ olas, vēl citā - ieber miltus.
  4. Mērces pagatavošanai notīra pavasara sīpolus, nomazgā un kopā ar zaļajiem lociņiem smalki sagriež.
  5. Gurķus sagriež pēc iespējas mazākos gabaliņos. Sīpolus un gurķus labi samaisa kopā ar majonēzi un skābo krējumu.
  6. Pēc garšas pievieno kajēnas piparus, kā arī, ja nepieciešams, nedaudz sāli.
    Mērcei jābūt pietiekami pikantai.
  7. Zivs gabaliņus vispirms apviļā miltos, pēc tam sakultajās olās un visbeidzot rīvmaizē. Panēšanas maisījumu viegli piespiež pie apviļātajiem zivs gabaliņiem.
  8. Lielā pannā sakarsē kausēto sviestu. Cep zivs gabaliņus 10 minūtes no visām pusēm kraukšķīgi brūnus.
  9. Noņem no pannas un galdā pasniedz kopā ar iepriekš sagatavoto pikanto mērci.

    Labu apetīti!
    Noņem no pannas un galdā pasniedz kopā ar iepriekš sagatavot...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Marija 2013. gada 27. novembris 19:02
Man loti patika sis recepts.mes vinju gatavoja skola,visiem to loti patika est..paldies par so receptu)))*

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas