Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepeškrāsnī cepti dārzeņi

2012. gada 3. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Plāti izklāj ar cepamo papīru, ieziež ar 2 ēd. k. eļļas.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem temperatūras.
3. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež vai nu uz pusēm, ja lielāki gadās tad uz četrām daļām.
4. Sīpolus nomizo, atkarībā no lieluma pārgriež uz pusēm vai sagriež četrās daļās. Liek uz plāts.
5. Sakuļ 2 ēd. k. eļļas, sāli, piparus, oregano, citrona sulu un timiānu. Piespiež klāt ķiploku.
6. Pāri kartupeļiem pārlej apmēram 1 ēd. k. sagatavoto garšaugu un eļļas mērci.
7. Dārzeņus liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos apmēram 15 minūtes.
8. Papriku sagriež 2 cm platās strēmelītēs.
9. Baklažānu un cukini sagriež apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs.
10. Starp kartupeļiem un sīpoliem liek cukīnī, baklažānus un papriku, apslacina ar atlikušo garšaugu eļļu, cep vēl 15 minūtes.
11. Tomātus pārgriež četrās daļās.
12. Liek tos uz plāts ar griezuma vietām uz augšu, uzkaisa sāli un piparus.
13. Baklažānus, cukīnī un papriku apgriež uz otro pusi.
14. Vēlreiz liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes , kamēr kartupeļi mīksti.
15. Labu apetīti!
Uz augšu