Kartupeļu sacepums ar šķiņķi

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltainu kartupeļu
  • 200 g šķēlēs sagriezta, vārīta šķiņķa
  • 200 g sīpolu
  • 1/2 iepriekšējās dienas smalkmaizītes (var aizstāt ar rīvmaizi)
  • 100 g Raclette siers (var aizstāt ar krējuma sieru)
  • 3 olas
  • 3/8 l piena
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 tējk. oregano
  • Rīvēts muskatrieksts
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 ēd. k. sviesta

Pagatavošana

75 min.
  1. Kartupeļus nomazgā un kopā ar ķimenēm ieliek katlā. Pārlej ar ūdeni, lai kartupeļi būtu pārklāti, uzliek katlam vāku un vāra apmēram 25 minūtes.
  2. Sīpolus sagriež plānās ripiņās.
  3. Sakarsē pannā sviestu un apceptajā sīpolu gredzenus caurspīdīgus.
  4. Pievieno sāli, piparus, timiānu un oregano. Noņem no pavarda.
  5. Šķiņķi sagriež nelielos kubiņos.
  6. Smalkmaizīti sarīvē.
  7. Sieru sarīvē rupjās skaidiņās un samaisa ar maizes drupačām.
  8. Sakuļ olas ar pienu, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu.
  9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  10. Ieziež ar taukvielām veidni.
  11. Kartupeļus nokāš, nomizo un sagriež šķēlēs.
  12. Liek tās kārtām sagatavotajā sacepumu veidnē, pa starpām liekot sīpolus un šķiņķi. Pāri pārlej sakulto olu ar pienu.
  13. Sacepumu pārkaisa ar sieru un maizes drupačām un cep cepeškrāsnī 30 - 40 minūtes 180 grādos.
  14. Ja cepot virsa kļūst par daudz tumša, sacepumu pārklāj ar foliju.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni