Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar šķiņķi

2012. gada 3. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
75 min
1. Kartupeļus nomazgā un kopā ar ķimenēm ieliek katlā. Pārlej ar ūdeni, lai kartupeļi būtu pārklāti, uzliek katlam vāku un vāra apmēram 25 minūtes.
2. Sīpolus sagriež plānās ripiņās.
3. Sakarsē pannā sviestu un apceptajā sīpolu gredzenus caurspīdīgus.
4. Pievieno sāli, piparus, timiānu un oregano. Noņem no pavarda.
5. Šķiņķi sagriež nelielos kubiņos.
6. Smalkmaizīti sarīvē.
7. Sieru sarīvē rupjās skaidiņās un samaisa ar maizes drupačām.
8. Sakuļ olas ar pienu, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu.
9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
10. Ieziež ar taukvielām veidni.
11. Kartupeļus nokāš, nomizo un sagriež šķēlēs.
12. Liek tās kārtām sagatavotajā sacepumu veidnē, pa starpām liekot sīpolus un šķiņķi. Pāri pārlej sakulto olu ar pienu.
13. Sacepumu pārkaisa ar sieru un maizes drupačām un cep cepeškrāsnī 30 - 40 minūtes 180 grādos.
14. Ja cepot virsa kļūst par daudz tumša, sacepumu pārklāj ar foliju.

Labu apetīti!
Uz augšu