Ananasu un kokosa torte

2012. gada 29. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Miltus ieber bļodā, vidū iespiež bedrīti.
2. Liek tajā gabaliņos sadalītu sviestu, olu, cukuru un sāli, visu samīca, līdz veidojas mīkla.
3. No mīklas izveido bumbu un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
4. Tortes veidni iesmērē ar taukvielām. Mīklu izvēltnē, izklāj ar to veidni.
5. Tortes pamatni 20 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
6. Iemērc želatīnu.
7. Ananasu gabaliņus notecina, sulu ielej katliņā. Vajadzētu būt 1/4 l , ja nepieciešams, papildina ar ūdeni, visu uzkarsē.
8. Želantīnu nospiež un izšķīdina karstajā ananasu sulā.
9. Dažus ananasu gabaliņus noliek sāņus, pārējos samaisa kopā ar kokosa pienu.
10. Pēc tam pievieno rumu un citrona sulu. Iemaisa izšķīdināto želatīnu.
11. 100 g putukrējuma ar medu sakuļ stingrās putās un iemaisa ananasu un kokosa krēmā.
12. Krēmu uzsmērē uz tortes pamatnes, noliekvēsumā uz 3 stundām atstāj, lai tortes virsma saželē.
Pirms pasniegšanas rotā ar atlikušo putukrējumu un ananasau gabaliņiem.

Lai labi garšo!
Uz augšu