Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar brokoļiem un citronu

2012. gada 29. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Brokoļus nomazgā un sadala rozetītēs. Kātiņus nomizo un sagriež ripiņās.
2. Citronu nomazgā karstā ūdenī, pēc tam nosusina. Mizu norīvē. Pēc tam izspiež citronu sulu.
3. Ķiploku smalki sakapā.
4. Makaroniem uzvāra pietiekami daudz ūdens, kam pievienota sāls. 8 minūtes novāra tajā makaronus, kā norādīts pamācībā uz iesaiņojuma. Kad puse no vārīšanas laika ir pagājusi, pievieno brokoļus.
5. Pa to laiku katlā sakarsē olīveļļu. Pasautē tajā ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
6. Sadrupinamandeļu skaidiņas, liek klāt katlā un cep, līdz tie ir viegli apbrūnējušas. Pielej dārzeņu buljonu.
7. Mērcei pievieno 1-2 ēdamkarotes citrona sulas, sāli, piparus un kajēna piparus.
8. Makaronus un brokoļus izlej caurdurī, notecina un liek katlā, pieliek citrona miziņu.
9. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz piparu un kajēnas piparu.
10. Sajauc ar rīvēto parmezāna sieru un tūlīt pasniedz galdā.

Labu apetīti!
Uz augšu