Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa gaļa ar kariju indiešu gaumē

2012. gada 28. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
95 min
1. Sagriež gaļu gulaša lieluma gabaliņos.
2. Notīra sīpolu un ķiploku, un sasmalcina sīkos gabaliņos.
3. Ingveru nomizo un smalki sagriež.
4. Lielā katlā uzkarsē kausēto sviestu.
5. Gaļu tajā pa daļām apcep un pēc tam izņem no katla.
6. Atlikušajās taukvielās, patstāvīgi maisot, 5 minūtes cep sīpolus, ķiplokus un smalki sagriezto ingveru. Pievieno garšvielas un cep vēl 1 minūti.
7. Gaļu kopā ar sulu, kas atdalījusies no gaļas, no jauna ieliek katlā un pārlej ar 1/2 l ūdens.
8. Katlu nosedz ar vāku un ragū 30 minūtes uz nelielas uguns sutina.
9. Pa to laiku tomātus aplej ar verdošu ūdeni un nomizo. Sagriež tos četrās daļās un izņem serdes.
10. Pēc 30 minūtēm gaļai pievieno tomātus un katlā ar vāku turpina sutināt vēl 30 minūtes.
11. Samaisa 3 ēd. k. jogurta ar kariju un, ja vēlas, garnē ar koriandra lapiņām.
12. Rīsus liek šķīvī, pārlej gaļas sautējumu un virsū uzlej jogurta - karija mērci.

Labu apetīti!
Uz augšu