Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivs fileja dubultmērcē

2012. gada 27. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Zivs filejas noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina un apslaka ar citronu sulu. Uzkaisa mazliet sāli un piparus.
2. Ķiploku nomizo, pavasara sīpolus nomazgā, notīra. Gan ķiploku, gan sīpolus smalki sakapā. Kaltētos garšaugus saberž. Paņem no tiem 1/2 tējk., atlikušos kopā ar sakapātajiem pavasara sīpoliem un ķiplokiem iemaisa majonēzē.
3. Tomātiem pievieno piparus un sāli.
4. Nomazgā baziliku, lapiņas sasmalcina, kopā ar olīveļļu piemaisa pie tomātiem.
5. Dziļajā šķīvī sakuļ olas.
6. Otrā ieber miltus.
7. Rīvmaizi sajauc kopā ar sāņus noliktajiem kaltētiem garšaugiem.
8. Zivs filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam sakultajās olās un visbeidzot rīvmaizē.
9. Sakarsē kausēto sviestu. Uz vidēji lielas uguns cep tajā zivs filejas 5 minūtes no katras puses.
Pasniedz ar makaroniem, tomātu mērci un garšaugu majonēzi.

Labu apetīti!
Uz augšu