Zivs fileja dubultmērcē

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 zivs filejas
  • 1 kārbiņa konservētu tomātu, kas sagriezti gabaliņos (neto svars 370 g)
  • 100 g majonēzes
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 pavasara sīpoli
  • 1 saišķītis bazilika
  • 2 ēd. k. citronu sula
  • 2 tējk. kaltētu Provansas garšvielu
  • 4 ēd. k. miltu
  • 8 ēd. k. rīvmaizes
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1 tējk. olīveļļas
  • 2 olas
  • Sāls
  • Baltie pipari

Pagatavošana

35 min.
  1. Zivs filejas noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina un apslaka ar citronu sulu. Uzkaisa mazliet sāli un piparus.
  2. Ķiploku nomizo, pavasara sīpolus nomazgā, notīra. Gan ķiploku, gan sīpolus smalki sakapā. Kaltētos garšaugus saberž. Paņem no tiem 1/2 tējk., atlikušos kopā ar sakapātajiem pavasara sīpoliem un ķiplokiem iemaisa majonēzē.
  3. Tomātiem pievieno piparus un sāli.
  4. Nomazgā baziliku, lapiņas sasmalcina, kopā ar olīveļļu piemaisa pie tomātiem.
  5. Dziļajā šķīvī sakuļ olas.
  6. Otrā ieber miltus.
  7. Rīvmaizi sajauc kopā ar sāņus noliktajiem kaltētiem garšaugiem.
  8. Zivs filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam sakultajās olās un visbeidzot rīvmaizē.
  9. Sakarsē kausēto sviestu. Uz vidēji lielas uguns cep tajā zivs filejas 5 minūtes no katras puses.
    Pasniedz ar makaroniem, tomātu mērci un garšaugu majonēzi.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

kristaps 2013. gada 5. novembris 16:17
Kur tad paliek ta majoneze at sipoliem in kiplokiem?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni