Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Topinambūru sacepums

2012. gada 27. novembris
Foto: Eva Zvaigznīte
Pagatavošana
30 min
1. Izvēlēto pannu ieziež ar olīveļļu un sarīvētu ķiploka daiviņu.
2. Plānās šķēlītēs griež nomizotus kartupeļus (tik biezā kārtā, lai pannas apakša nebūtu redzama).
3. Apkaisa ar sāli un pipariem. Tālāk kārto šķēlītēs sagrieztus topinambūrus (nemizotus, bet kārtīgi nomazgātus).
4. Atkal apkaisa ar sāli un pipariem.
5. Tam visam pa virsu izkārto ripiņās sagrieztus sīpolus.
6. Tik tālu sagatavotos dārzeņus aplej ar apmēram 70 ml buljona.
7. Tad visu apkaisa ar sarīvētu sieru.
8. Sagatavoto pannu apklāj ar foliju, liek jau iepriekš uz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, pēc tam noņem foliju un cep vēl 15 vai 20 minūtes.
9. Jāpārbauda vai topinambūri pietiekami mīksti, ja vēl nav – jāpacep vēl.
10. Labu apetīti!
Uz augšu