Topinambūru brokoļu krēmzupa

3 1

Sastāvdaļas

  • 400 g brokoļu
  • 200 g topinambūra
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 100 g svaigā siera
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1 timiāna zariņš
  • 1 šķipsniņa rīvēts muskatrieksta
  • Citronpipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakapā sīpolus un ķiploka daiviņas.
  2. Katliņā ielej olīveļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, rozmarīnu un timiānu.
  3. Pasautē 7 minūtes.
  4. Nomizo un sagriež gabaliņos topinambūru.
  5. Sadala brokoļu galviņu mazākās daiviņās.
  6. Katliņā ielej buljonu un ieber gabaliņos sagrieztu topinambūru un brokoļu daiviņas. Pieber nedaudz citronpiparus. Vāra 10min.
  7. Mazliet atdzesē un sablendē.
  8. Sablendēto masu izberž cauri sietiņam.
  9. Iegūtajam šķidrumam pievieno 100 g svaigu sieru.
  10. Sablendē vēlreiz un pieber šķipsniņu muskatrieksta.
  11. Pasniedz ar topinambūru šķēlītēm!
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas