Sākums > Receptes > Zupas

Topinambūru brokoļu krēmzupa

2012. gada 27. novembris
Foto: Eva Zvaigznīte
Pagatavošana
30 min
1. Sakapā sīpolus un ķiploka daiviņas.
2. Katliņā ielej olīveļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, rozmarīnu un timiānu.
3. Pasautē 7 minūtes.
4. Nomizo un sagriež gabaliņos topinambūru.
5. Sadala brokoļu galviņu mazākās daiviņās.
6. Katliņā ielej buljonu un ieber gabaliņos sagrieztu topinambūru un brokoļu daiviņas. Pieber nedaudz citronpiparus. Vāra 10min.
7. Mazliet atdzesē un sablendē.
8. Sablendēto masu izberž cauri sietiņam.
9. Iegūtajam šķidrumam pievieno 100 g svaigu sieru.
10. Sablendē vēlreiz un pieber šķipsniņu muskatrieksta.
11. Pasniedz ar topinambūru šķēlītēm!
12. Labu apetīti!
Uz augšu