Aveņu un ābolu sacepums

2012. gada 26. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Ābolus sagriež četrās daļās, nomizo, izgriež sēklotni un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Cieti ar sīrupu samaisa viendabīgā masā, lej katlā, pieliek klāt ābolu šķēlītes un samaisa.
3. Maisot uzvāra un ābolus aptuveni 5 minūtes uz nelielas uguns sautē.
4. Piemaisa klāt saldētas avenes, uz lielas uguns vēlreiz uzvāra.
5. Apaļu, karstumizturīgu veidni ietauko ar sviestu.
6. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
7. Sacepuma virsiņai saputo mīkstu sviestu kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un rīvēto citrona miziņu.
8. Pēc tam vienu pēc otras iemaisa olas.
9. Pārmaiņus pa daļām pievieno miltus un pienu.
10. Sagatavotās avenes un ābolus lej veidnē un pa virsu uzliek mīklu. Taču visapkārt atstāj brīvu malu, jo cepšanas laikā mīkla nedaudz izplūst uz malām.
11. Šo saldo ēdienu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes, līdz virsiņa palikusi zeltaini brūna.
12. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns mazliet atstāj mierā, bet galdā pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu.
13. Labu apetīti!
Uz augšu