Mandeļu kūka

2012. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
75 min
1. Sakuļ sviestu kopā ar cukuru gaisīgā masā.
2. Pa vienai piemaisa klāt olas.
3. Samaisa kopā mandeles, kanēli, kakao, citronu miziņu, miltus un cepamo pulveri, visu to pievieno pie sakultā sviesta.
4. Kūkas veidni, kurai ir noņemamas malas, iesmērē ar taukvielām. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
5. Lai pagatavotu drumstalas, samaisa miltus ar mandeļu skaidiņām un cukuru.
6. Izkausē sviestu un atdzesē, līdz tas paliek remdens.
7. Lēnām pilina klāt miltiem un veido no tā drumstalas.
8. Mandeļu kūku liek kūkas veidnē. Pa virsu uzliek drumstalas.
9. Kūku cep 50 - 60 minūtes karstā cepeškrāsnī 160 grādos.
10. Kūku izņem no cepeškrāsns un mazliet to vēl atstāj veidnē. Pēc tam uzmanīgi izņem no veidnes un atdzesē pilnībā.
Gatavo kūku pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!
Uz augšu