Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tomātu un dārzeņu sautējums

2012. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Baklažānu notīra, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
2. Cukīni un papriku nomazgā, iztīra un arī sagriež gabaliņos.
3. Tomātus blanšē vārošā ūdenī, kādu brīdi paturtajā, noskalot ar aukstu ūdeni un novelk miziņu. Pēc tam sagriež mazos gabaliņos, izņem kātiņa vietas.
4. Pavasara sīpolus kopā ar zaļajiem lokiem sīki sakapā.
5. Ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi.
6. Garšaugus sīki sakapā.
7. Citronu nomazgāt karstā ūdenī. Norīvē citrona miziņu un izspiež sulu.
8. Katlā sakarsē pusi no eļļas. Krietni apcep tajā baklažānus. Ielej katlā atlikušo eļļu. Liek katlā cukīni, papriku, sīpolus un ķiplokus un visu kopā turpina cept.
9. Pieliek klāt tomātus, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu un kalvadosu.
10. Piemaisa garšaugus, ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri.
11. Uzliek katlam vāku un uz vidēji lielas uguns apmēram 25 minūtes sautēdārzeņus, ik pa laikam apmaisot.
12. Pirms pasniegšanas galdā, ja nepieciešams, pēc garšas pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.

Labu apetīti!
Uz augšu