Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas fileja garšaugu mērcē

2012. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
20 min
1. Vistas filejas noskalo ar aukstu ūdeni un pamatīgi nosusina.
2. No abām pusēm uzkaisa mazliet sāli, piparus, kā arī ierīvē ar citrona miziņu.
3. Pannā sakarsē eļļu kopā ar sviestu.
4. Apmēram 5 minūtes uz vidēji lielas uguns no abām pusēm vistas filejas apcep zeltaini brūnas.
5. Pa to laiku nomizo salātu gurķi, sagriež mazos kubiciņos un ieliek bļodā.
6. Nomizo ķiploka daiviņas un piespiež klāt.
7. Nomazgā pētersīļus un dilles, nopurina lieko ūdeni. Noplūc lapiņas un smalki sakapā.
8. Pieliek klāt bļodā pie gurķiem un ķiplokiem, samaisa.
9. Pielej klāt jogurtu un pienu, visu labi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Mērcei jābūt diezgan stiprai.
10. Klāt labi der vārīti rīsi kopā ar zaļajiem zirnīšiem un sarkano papriku, kas sagriezta kubiņos. Visu kārto uz šķīvja un pārlej ar garšaugu mērcīti..:)

Labu apetīti!
Uz augšu